Toţi sunt normali până ajungi să-i cunoşti…

15 11 2008

” Rut a răspuns : Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu, voi merge şi eu; unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu; unde vei muri tu, voi muri şi eu şi voi fi îngropată acolo. Facă-mi Domnul ce-o vrea, dar nimic nu mă va despărţi de tine decât moartea.”

În seara aceasta am zîmbit când s-au citit cuvintele acestea, pentru că ştiam cel puţin o persoană careia i le-aş fi adresat cu încredere. Şi totuşi, era un zîmbet trist.

Pentru că au existat o mulţime de prietenii, de iluzii sfărâmate de stânci din cauza unui orgoliu ascuns, din cauza neputinţei de a accepta ciudăţenia celui de lângă mine,

…pentru că mi-am permis să fiu „altfel”, nelăsând loc ideii de unitate în Trupul lui Hristos, trecând în umbră termenul „una în El”,

…pentru că uit că nimeni nu-i normal şi realizezi acest lucru după ce îl cunoşti, că toţi suntem nişte păpuşi de cârpă în Mâna tare a lui Dumnezeu, predispuse eşecului….

Şi acestea sunt doar câteva motive ce precedă destrămarea unei legături speciale între doi oameni.

În secolul vitezei, timpul nu mai ajunge, nu mai e destul. Alergăm după vânt şi pentru a putea investi clipe, dragoste, grijă, încredere, răbdare şi afecţiune într-o prietenie, ar însemna ca ziua să depăşească cu mult 30 ore.

Relaţii pasagere. Inimi dezamăgite şi frustrate. Vieţi atinse de nepăsare şi încredere înşelată. Intenţii ascunse. Compromisuri.

24 de ore ajung pentru toate acestea, dar nu şi pentru o prietenie adevărată.

De ce?

Sunt cam 1001 de gânduri cu privire la această întrebare, ce m-au cam urmărit pe tot parcursul serii – nu doar pe mine.

Să lăsăm topicul deschis.

Ar fi frumos ca fiecare din noi să completeze cu câte o părticică acest articol – soluţii, idei, însemnări, sublinieri.

Deci, să căutăm piesele de puzzle 🙂

Reclame

Acțiuni

Information

6 responses

21 11 2008
myhenry

destul de interesante articolele tale! bafta in continuare!

6 12 2008
AbigaiL

…pentru ca prea am ajuns sa credem ca noi suntem etalonul pentru normalitate…pentru ca ne place prea mult de noi si ii iubim prea putin pe cei din jur…pentru ca suntem prea putin dispusi sa ii lasam pe ceilalti sa descopere cat suntem de ciudati…pentru ca preferam sa fugim decat sa devenim vulnerabili…pentru ca alegem orgoliul in locul comunicarii adevarate… dar motivul pentru care putem avea o prietenie adevarata e ca am primit natura Tatalui 🙂 lupta se da zilnic…asa ca sa ne unim si la treaba 😉

6 12 2008
Bia

amin 🙂

28 01 2009
Alin Cristea

Blogosfera evanghelică – Mesaj către bloggerii evanghelici

Ediţia a II-a a Premiilor Thymos pentru bloguri evanghelice (50 de premii) va avea loc la Cluj în 31 ianuarie 2009. Afişul, care poate fi preluat, se găseşte pe blogul România Evanghelică, unde am afişat şi o listă cu 25 de nominalizări pentru categoria Cea mai interesantă postare (2008). Mai sînt cîteva zile în care puteţi face propuneri pentru cele trei categorii principale sau propune bloguri pentru cele 50 de premii.

V-aş ruga să îmi comunicaţi date publice (nume blogger, localitate, confesiune, data lansării etc.) despre blogul vostru pentru a actualiza informaţiile despre cele 540 de bloguri evanghelice – am prezentat informaţiile pe care le am în postarea “Blogosfera evanghelică – Mesaj către bloggerii evanghelici”.

http://romaniaevanghelica.wordpress.com

Ce localitate consideraţi că ar fi potrivită pentru Festivalul Bloggerilor Evanghelici?

30 04 2009
Invizibilul

normalitatea fiecare o defineste in propriul sau fel … e si bine asa pentru ca trebuie sa fie diversitate in tot mai ales in gandire … 😉

12 01 2010
Marius Zărnescu

Am lansat blogul Max Lucado Romania. http://maxlucadoromania.wordpress.com/. Articole in limba romana, devotionale zilnice, saptamanale, video si in curand multe altele.
Sunteti interesat sa facem schimb de linkuri? Daca da, va rugam sa ne anuntati. Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Echipa Max Lucado Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: