microsoft:))

13 05 2008


prea tare…am primit shi eo mass shi cum eo nu trimit massuri m-am gandit la o alta metoda s aflati shi voi punand-o pe blog:D…poate o shtiti deja:-??

3 lucruri pe care Microsoft nu le poate explica
~1. Un indian a descoperit ca nimeni nu poate crea un folder oriunde in calculator sub numele de „CON”.E ceva ciudat si inexplicabil!…la Microsoft,nimeni din echipa nu a putut explica de ce se intampla asta! INCEARCA ACUM,NU SE VA CREA UN FOLDER „CON”
~2. Pentru cei dintre voi care folositi Windows,incercati asta: 1)Deschideti un fisier gol Notepad 2)Tastati „Bush hid the facts” (fara ghirimele) 3)Salvati-l ca orice doriti 4)Inchideti-l si redeschideti-l Ati observat?nimeni nu poate explica
~3. Deschideti Microsoft Word si tastati =rand(200,99) Apoi apasati Enter si vedeti magia!

peace

Reclame

Acțiuni

Information

11 responses

13 05 2008
ameliarut

ioooooiii ce tare:)))))) agera vulpe…=))

13 05 2008
BiancaA

ultima faza o explic eo\:D/…intrucat sunt atat de smart *-:) mi’am dat seama ca propozitia ce apare pe ecran este singura propozitie in limba engleza care foloseste toate literele alfabetului…asta o stiu de la un concurs…era mica,mica,mica…da nah..memoria ajuta uneori:P ssshhhhtttt:-$

13 05 2008
3ddie

mdea shi dak tot eshti atat de smart explik-ne ce treaba are vulpea cu200,99

13 05 2008
busyking

ea e vulpea si face 200 m in 99 sec 😉

13 05 2008
3ddie

asha e de mare cainele?

13 05 2008
r3b3ca

REPLY – toate au un inteles
1~ E foarte explicabil fenomenul cu folderul CON, deasemenea nu se pot crea fisiere cu numele NUL, LPT1, LPT2, LPT3, COM1, COM2, COM3, si motivul este ptr ca toate astea sunt cuvinte rezervate DOS(CON= Console, LPT=line printer)
2~variante alternative la „Bush hid the facts” sunt „aaaa aaa aaa aaaaa” sau „this app may break” – asta cam strica teoria conspiatziei in jurul acestei ciudatzenii, nuh?
3~rand(200,99) este un alt mit- rand() este o functie inclusa anumit pe programatorii Microsoft (care este apelata deobicei atunci cand vrei sa vezi pe un exemplu cum arata fondul respectiv) in engleza fraza care apare scrisa este:’The quick brown fox jumps over the lazy dog’, este defapt un joc stupid al copiilor de a concentra toate literele alfabetului intr-o singura fraza cat mai scurta, si preluata de Microsoft tocmai ptr ca contine toate literele si le potzi vedea reprezentarea in fondul ales. „faza” merge si daca scrii =RAND() (fara parametrii) sau pozti sa pui altzi parametri functiei ex: =RAND(2,3) si semnificatia este urmatoare: primul e nr de paragrafe care itzi apar si al2-lea nr de propozitzii din fiecare paragraf. Se vehiculeaza rand(200,99) ptr ca e mai spectaculos, astea fiind nr limita maxima a parametrilor.

Au existat intr-adevar ciudatzenii incluse in produsele Microsoft, si nu numai (un exemplu comic este ptr Unix, daca scrii comanda „make love”, calculatorul itzi raspunde cu: „not war?” sau „why?” sau „why not?”-in functie de versiuni),dar au fost eliminate pe cat posibil in versiunile mai noi.
Aceste ciudatezii au luat denumirea de Eastern Eggs, si se gasesc in mult mai multe aplicatii… deobicei lasate intentzionat, deci nu va bucuratzi n-atzi descoperit America ;))

EXEMPLE CONCRETE:
>>Cele mai „inexplicabile” sunt legate de fisere care par sa n-aiba sens, lasate de-aiurea intre fisierele de sitem:

1~ cautatzi in C:\WINDOWS exista un fisier cu numele’0′ (fara apostroafe) . Ciudat e ca e gol!( ptr ce le trebuie celor de la Microsoft un fisier gol??!) Speculatiile spun ca a fost folosit si se poate folosi ptr a ascunde fisiere de dimensiuni mari, dar cel mai probabil a fost uitat acolo, sau lasat ptr teste…
2~mergetzi in C:\WINDOWS\system32\oobe\images gasiti o melodie cu numele title, care este Microsoft-Windows welcome music, cik 😉
3`in C:\WINDOWS avetzi un video cu numele clock- Oare ce utilitate are?

>> dar cele mai spectaculoase sunt cele din aplicatziile multi-media 🙂
1~ deschide jocul Soliatare si apasa Alt+Shift+3 – surpriza, ai castigat!
2~deschide jocul FreeCells, apoi New Game, apoi apasa Ctr+Shift+F10, apoi Abort, apoi incerca sa faci o miscare(oricare)-> eroare, Ok shi… ai castigat!

>> ceva si mai spectaculos (dar foarte explicabil printr-o conexiune la un net) este asta: CUM SA URMARESTI UN EPISOD DIN STAR WORS 4FREE :))
din Start, dai Run si scii exact „telnet towel.blinkenlights.nl” (fara gilimele)
asteapta numai sa incepa episodul (genericul e cam lung dar ai rabdare merita) :))

13 05 2008
ameliarut

aia cu solitare’u nu mere…si ultima…nu pre am curaj:D

13 05 2008
busyking

aia cu solitare e veche …. si …. defapt … ca sa mearga …apasa alt+shift+2 😉
( poate cu 3 la o versiune mai noua :)) :-j )

13 05 2008
3ddie

uite iti sugerez eo o kestie;;) intra in C:\WINDOWS shi shterge system32…shi ashteapta…;;)

cea mai tare kestie pe care poti s o faci…la prima vedere toate par inutile;;)

13 05 2008
r3b3ca

eddie, nu potzi sterge fiserele de sistem, desi sunt trick-uri care sa te ajute sa le stergi… ele se restaureaza automat din RecicleBin atunci cand e nevoie de ele sau cand curetzi RecicleBin-ul 😉 asa ca stai relaxed… n-ai cum satzi faci varza calculatoru nici daca itzi doreshti asta din tot sufletu 😉

13 05 2008
3ddie

eo am facut-o;;) nu pe calcu meu…:P

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: