Telefonul mobil , cosmarul de maine ?

22 03 2008

6300.jpg

Cât de periculos este mobilul tău?Nimeni nu ştie cu siguranţă. Ceea ce ştim azi poate deveni coşmarul zilei de mâine – este de părere omul de ştiinţă Olle Johansson. Este posibil ca peste 30 de ani să ne întrebăm cum au fost în stare oamenii să pună aşa o sursă de radiaţie lângă cap.

De ce pot fi mobilele periculoase?

Antena telefonului emite unde electromagnetice. Este acelaşi tip de radiaţie ca la cuptoarele cu microunde, doar că într-o cantitate mult mai mică. Aşa cum cuptorul încălzeşte mâncarea, undele mobilului încălzesc celulele umane, afectându-le în mod negativ.

Pot face cancer de la mobil?

Experimentele pe şobolani au demonstrat că genele ADN pot fi deteriorate de radiaţia telefonului mobil, iar celulele sunt afectate. Aceasta este o explicaţie plauzibilă pentru apariţia tumorilor.

Ce alte efecte dăunătoare au undele electromagnetice?

Un studiu american menţionează următoarele efecte: tulburări de comportament, afectarea nervilor şi a fătului, cataractă, modificări ale chimiei sângelui şi scăderea imunităţii. Dacă acestea sunt valabile şi pentru dozele mici de radiaţii pe care mobilele le emit, la o concluzie clară nu s-a ajuns încă.

Sunt copiii mai sensibili la unde electromagnetice?

În general, copiii sunt mai sensibili la orice afectează corpul uman. Un raport australian arată că undele electromagnetice sunt absorbite de către copii la o rată de 3,3 ori mai mare decât un adult.

Telefonul mobil digital este mai periculos decât cel analogic?

Cercetările efectuate până acum arată că, în mare măsură, acest lucru este real. Telefonul digital emite un semnal pulsat, iar frecvenţa afectează oamenii mai mult decât în cazul unui semnal analogic.

Este periculos să locuim în apropierea staţiilor de transmisie celulară?

Nu e benefic pentru sănătatea noastră să stăm continuu într-un mediu cu unde electromagnetice.

Misterele telecomunicaţiei

Industria telecomunicaţiilor a cunoscut o creştere rapidă la nivel global, ca o consecinţă directă a dezvoltărilor tehnologice. În acest domeniu, una dintre cele mai spectaculoase creşteri au avut-o telecomunicaţiile mobile. În prezent, există în jur de 600 milioane de utilizatori ai telefoanelor mobile. Deşi a devenit o prezenţă obişnuită în peisajul noilor tehnologii, telefonia mobilă generează încă nesiguranţă utilizatorilor.

Reclame

Acțiuni

Information

4 responses

22 03 2008
busyking

Dap,vreau sa va spun, cu exceptia telefonului din imagine , toate celelalte sunt periculoase pentru sanatatea dv. 😛 eu chiar imi pun semne de intrebare si cu privire la telefonia mobila :-??

22 03 2008
BiancaA

ha! nu demult am citit un articol pe blogul pastorului Marius Motora,pe care de altfel vi-l recomand:D,despre telefonia mobila-un rau necesar…ei bine,efectele sunt cu mult mai infricosatoare..si vorbesc si de telefonul din imagine:-w whatever,ce propun eo este sa mai iesim din casa,brothers…sa ne plimbam in grup sau sa jucam un fotbal,ba chiar sa venim duminica seara la biserica,in loc sa dam telefoane si sa fim predispusi pericolelor..si messu’ e la fel de daunator:D

22 03 2008
Cott

nu mai bine era pe vremea mea…knd nu erau telefoane si trimiteam scrisori:))..mergem kilometri intregi k sa ajung pana la cineva sa vb cu el…:d

24 03 2008
gadjodillo

neindoios, vremurile s-au schimbat… dar intrucit nu mai putem sa ne intoarcem, oricit ne-am dori, nu ne ramine decit sa tratam cu precautie lucrurile care ar putea sa ne faca rau. eu mi-amintesc ca, in 1999, am dormit cu telefonul sub cap vreo 7 luni. vorbeam toata noaptea cu prietenul si tineam telefonul aproape… sa nu cumva sa ratez vreun apel. inutil sa spun ca era deschis, telefonul… mereu. si pe atunci nu erau de-astea, cu redcuere de emisii, ci din alea solide, nu le cadea semnalul nici daca intrai in mina. acum regre, ma doare imediat urechea dupa o vreme; oricum, primul semn sa incetezi sa vorbesti este cind ti se incalzeste urechea. nu trebuie sa astepti sa inceapa sa te doara capul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: